Designed by fun aestetics 2007. All Rights Reserved.

ZETELAKA 

MOTTÓ
Zetelaka szülőfalum,
Hargita a dajkám,
Az én bölcsöm itt ringatták
A Küküllő partján.
Sikaszói fenyveserdők,
Váraljai lankák,
Lábam nyomát őrizgetik
Az Ivói sziklák.
Házam, hazám, Zetelaka
Ha elmegyek, hívjál haza
Ha maradok, ne verjél el-
Merre térjek, fiatal évvel?

Zetelaka Székelyföld szívében található nagyközség. A Hargita lábainál elterülő települést a Székelyvarság fennsíkján eredő folyó-pár egyike, a Nagyküküllő szeli át. Zetelaka összterülete megközelítőleg húszezer hektár, ennek több mint fele bükk,tőlgy és fenyőerdő.

A túlnyomó többségben magyar nemzetiségűek lakta községet hat falú alkotja: a községközpont több mint 4500 lakossal, a tölgyerdőkkel szegélyezett Zeteváralja, a fenyőerdők borította hegyláncok között, elhelyezkedő Ivó és Sikaszó, valamint az 1000 méter feletti fennsíkon található Deság és Küküllőmező. A község összlakossága 5976 fő.

Zeteváralja fölött a Nagyküküllőn duzzasztógát épült, itt nagy területű édesvízi tó található. A községből hamar és könnyen elérhetőek Székelyföld nevezetességei: gépjárművel egy órányi út   Korond, a parajdi Sóbánya, Szováta a Medve-tóval, Csíksomlyó a Mária kegyhellyel, kétórányi út a Gyilkos-tó, a Békási szoros, Tusnádfürdő és a Szent Anna tó.
Zetelakáról tíz kilométerre találjuk a Madarasi Hargitát 1801m, menedékházzal ami   novembertől áprilisig kitunő sízőlehetöséget biztosít az odalátogatóknak.

Simma    
     Vendégház
    Bemutatkozunk          Zetelakáról           Programajánló            Fotóalbum            Kapcsolat   
Üdvözöljük honlapunkon!